Lekväska

Farmor tovade en underbar liten väska till C i hennes favoritfärger (lila och rosa) så jag ville ge en väska även till N. Jag blev inspirerad av Morvern och sydde en gullig väska till N. Eftersom C vill att vi ska rita rosetter till henne hela tiden kommer jag nog göra fler rosetter av spillbitar och fästa på saker jag syr till henne. 
Material: Foder och rosett i rosa trikåtyg. Handtag och överdel i tyg från IKEA. Utsidan av väskan ett gammalt påslakan. Vliseline mellanlägg. Tryckknapp
Mönster: Ottobre 3/2008


Underbar klänning

Har gjort en klänning till N i ett underbart mjukt och lagom slitet påslakan. Modellen har jag gjort själv och jag är jättenöjd även om jag nästa gång kommer göra den lite bredare så att det blir mer rynk vid ärm och hals. Knäppningen blev inte heller helt 100% eftersom jag kom på i efterhand att klänningen ju ska över huvudet på N.
Jag tycker att N är jättefin i den här klänningen och den är perfekt nu när det är så varmt ute (även om den nog släpper igenom ganska mycket UV-strålning) så det kommer säkert bli fler framöver.
Material: Begagnat påslakan, vit snedslå och 3 st knappar
Mönster: Eget

Textilfärgning

Jag ska sy en ringsjal tänkte jag men IKEAs tyg Lenda fanns inte i nån rolig färg som jag ville ha så jag fick färga själv. Resultatet blev faktiskt jättebra och gav definitivt mersmak. Bara för att prova slängde jag med en beige tygbit av Lenda för att se hur det blev. Urk den beiga biten blev inte alls så fin som den vita. Kanske det skulle funka bättre med en varmare färg som röd eller orange om man vill färga om nåt beige.


Material: IKEAs tyg Lenda i vitt  (det stora stycket) och beige (det lilla stycket). Herdins turkosa färg och 1 kg mortlat havssalt.

Solmössor i år med

Har köpt ett hutlöst dyrt mönster på huvudbonader på Tradera. Jag gjorde 2 solmössor. Den som har ett resårband och kantband var verkligen jätteenkel att göra och jag har redan en till på G medan den andra var lite bökigare med mellanlägg och massa sömmar på brättet. Det står att storleken är 52 men jag tycker mer det är 46/48 eftersom mössorna var för små för C. Jag kommer nog att förstora lite och sy även till C  (och kanske mig själv) vid tillfälle.

 
Material: Begagnat påslakan, snedslå och resårband.
Mönster: STIL nr 5705 modell L


 
Material: Begagnad gardinkappa, vliselin och bomullsband.
Mönster: STIL nr 5705 modell F

RSS 2.0