Till pappersinsamlingen

Jippie! Jag känner mig som värsta geniet. Efter att funderat på alla möjliga avancerade lösningar till den fula pappersinsamlingskassen som står framme kom jag på den här enkla snabbsydda lösningen.

Det är en tygtub som man trär över en papperskasse och sen viker ner kanterna på.

Det är precis sånt här jag vill sy, sånt som går snabbt och blir snyggt. Dessutom kan man använda sig av mindre bitar och skarva. Jag ska göra nåt liknandeframöver fast med botten och handtag att ha till veden.



             
Påsen pryder sin plats       Modellöversikt

Material: IKEAs tyg PATRICIA
Mönster: Eget

Väska till MT

Gjorde en matchande väska till Mei taien i förra inlägget. Modellen är samma som den här. För att det ska bli bekvämare att bära sydde jag ett bröstspänne. Jag gjorde även en utanpåliggande ficka med blixtlås. Tanken var att blixtlåset skulle vara synligt men eftersom jag aldrig sytt i nåt blixtlås förut följde jag beskrivningen i symaskinsboken och det visade sig vara dolt blixtlås som var beskrivet. Är ganska nöjd ändå.



Material: Svart manchester. Tyget "Randi" från Åhléns. Begagnat blixtlås. Spänne och band (minns ej varifrån). Band från IKEAS påse SKUBB
Mönster: Kopierad påse SKUBB från IKEA med modifieringar.

En ny Mei tai

Egentligen hade jag bestämt mig för att nästa bärdon skulle vara en sele, men jag ville prova en mei tai utan utbredbara axelband.
Den här meitaien är vadderad i ryggen och har extra vaddering längst ner längs kanterna, för att det inte ska skära in i barnets ben. Midjebältet och axelbanden är vadderade med flera lager av den stoppningsfilt som är i ryggen. Vadderingen längs kanterna är två lager fleecefilt som sytts i sidosömmen (före vändning) efter vändning är det alltså fyra lager fleecefilt.
Det här blev det bärdon som är skönast att bära med av de jag har tillverkat hittills. Nackdelen med MT jämfört med sele är att de långa axelbanden hamnar på marken vid på/av-tagning, men jag jobbar på en lösning.



 
In action                      Kantvadderingen i närbild.

Material:
Axel-och midjeband i svart manchester. Ryggpanel i tyget "Randi" från Åhléns.
Mönster: BellisBellans MT från Sjalbarn.se fast raka axelband istället för utbredbara.

RSS 2.0