Ringsjal

Tyget som jag färgade gjorde jag en ringsjal av (för ganska länge sen). så här blev den.



Material: Tyget Lenda från Ikea, silverfärgade aluminiumringar.
Mönster: Minns inte riktigt men ett avlångt tygstycke som fållats och sytts runt ringarna utan vikning.

Vindjacka till Bärjacka

Jag hade en vindjacka som var alldeles för stor, så jag öppnade upp ett hål därbak och vips så hade jag en bärjacka.  En bärjacka är alltså nåt man använder när man bär barnet i sele eller sjal, man bär INTE i själva jackan. Tänkte att jag nån gång ska göra nåt så att man kan stänga igen hålet när den inte används men det får bli nångån i vår tror jag.
Den här bilden är ifrån midsommar och C (3,5 år) har somnat på min rygg. Hennes fötter är lite nedanför jackan. Lilla N däremot är helt innanför jackan när hon bärs. Kanske inte så snyggt men oerhört mysigt och praktiskt.



Material: En STOR vindjacka.
Mönster: Ta upp ett ganska litet horisontellt hål där barnets huvud troligtvis kommer ut, prova och bredda sedan eventuellt hålet. Sy en söm runt kanterna. Klart.


Virkade bakverk

Jag har nu den perfekta julklappen till mina tjejer. De leker ganska mycket att de fikar och vad kan då vara bättre än att ha kakor att bjuda på. Dessutom var det väldigt enkelt och roligt att göra dessa. Det mesta är virkat på väg till och från jobbet och det är absolut inga avancerade mönster.





Material: Järbo bomullsgarn, Paris bomullsgarn, rundlar till tårtorna urklippt från plastlock.
Mönster: Tårtor från boken "Virka Amigurimi" av Mia Bengtsson, Kakmönstret är härifrån, dammsugarna gjordes utan mönster.

En vilsen Uggla..

När jag surfade runt bland gratismönster stötte jag på det mönstret til en underbar uggla. C som satt brevid sa direkt att hon vill ha en uggla och har frågat mig flera gånger om jag inte kan göra en till henne. Nu har jag gjort det och tänkte att hon kanske ska få den i julklapp eller till när hon fyller år (blir ju så mycket julklappar ändå).
Visst ser den underbart vilsen ut.



Material: Järbo bomullsgarn, plastknappar till ögon, halsduk av akrylgarn. Plastknappar som ögon.
Mönster: Graduation Owl från Lion Brand Yarn (fast utan hatt). Halsduken är virkad med halvstolpar.


Klänningar

Man skulle kunna tro att jag legat helt på latsidan de senaste månaderna. Sanningen är att jag legat halft på latsidan vad det gäller att skapa saker och helt vad det gäller att uppdatera bloggen.
Jag har i alla fall gjort de här klänningarna som N ska ha på dagis för att skydda underställströjan då de inte har några haklappar. Jag är jättenöjd med klänningarna men önskar att jag hade stora färglada knappar i lager. Nästa gång jag syr tänkte jag försöka mig på en modell som korsas bak i ryggen tror jag.






Material:  Tyg från IKEA, Åhlens, gamla lakan och gardiner. Vita tryckknappar och röda plastknappar.
Mönster:  Liknande det här men förstorat till ca stl 74/86


RSS 2.0